Zijn de 0 Series dé succesformule voor Honda’s inhaalslag?

Met de 0 Series, eerder deze week gepresenteerd op de CES 2024, begint Honda aan een gewaagd initiatief om een flinke inhaalslag op het gebied van elektrische mobiliteit te maken. De Honda 0 Series, die aanvankelijk uit twee modellen zal bestaan, is gebaseerd op de ‘Thin, Light, and Wise’ ontwikkelingsfilosofie van Honda.

Honda slaat met de 0 Series een geheel nieuwe richting in

Na het opzeggen van de beoogde samenwerking met General Motors, heeft Honda besloten om een eigen weg in te slaan. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een paar elektrische modellen die niet alleen innovatief zijn, maar ook een duidelijke afspiegeling zijn van Honda’s unieke visie op elektrische mobiliteit.

Tot nu toe werd Honda’s aanwezigheid in de elektrische mobiliteit gekenmerkt door een paar heel voorzichtige stappen en geleidelijke ontwikkelingen. Met de introductie van de compacte e en de e:NY1 heeft Honda waardevolle ervaring opgedaan, maar deze modellen hebben absoluut niet de impact die het bedrijf voor ogen had. Sterker nog, de kleine maar charmante Honda e is in Nederland bijvoorbeeld niet eens meer verkrijgbaar. Met de 0 Series wil Honda’s op bijna uitdagende wijze een nieuwe poging doen om een prominente positie in de EV-markt te veroveren.

Innovatie en duurzaamheid

De Honda 0 Series is het resultaat van de ‘Thin, Light, and Wise’ ontwikkelingsfilosofie van de Japanners. Deze filosofie richt zich op het creëren van voertuigen met een aantrekkelijk uiterlijk, die efficiënt zijn en in technologisch opzicht het nieuwste van het nieuwste laten zien. Betreft die ontwikkelingsfilosofie: ‘Thin’ staat voor een lage voertuighoogte en superieure aerodynamica dankzij een extra plat elektrisch platform. Met ‘Light’ wil men de uitstekende prestaties en indrukwekkende elektrische eigenschappen benadrukken terwijl ‘Wise’ verwijst naar de integratie van slimme technologieën die de rijervaring moeten verrijken.

Honda Saloon: het paradepaardje

De Saloon, het paradepaardje van de 0 Series van Honda, kenmerkt zich door het gestroomlijnde, wigvormige ontwerp, dat elementen van een fastback en sedan lijkt te bevatten. Een gedurfd ontwerp, dat wel eens een nieuwe standaard bij de elektrische sedans zou kunnen zetten. Of deze Saloon uiteindelijk net zo’n populair model als de Accord (in de VS) zal worden, is natuurlijk nog afwachten.

Space-Hub: het ruimtewonder

De Space-Hub, met zijn hogere en robuustere ontwerp, biedt een nieuwe kijk op het MPV-segment. De grote ramen en het forse panoramadak moeten een gevoel van ruimtelijkheid creëren terwijl het kubusvormige ontwerp aan de achterzijde een enorme bagageruimte suggereert. Het interieur is ontworpen voor maximale flexibiliteit, wat de Space-Hub tot een veelzijdig voertuig maakt dat ongetwijfeld boordevol innovatieve technologie zit.

Boordevol nieuwe technologie

De 0 Series belooft ook een reeks geavanceerde technologieën, waaronder AD/ADAS rijhulpsystemen gebaseerd op Honda’s Sensing Elite-technologieën. Deze systemen verbeteren de veiligheid en het comfort van bestuurder en passagiers in grote mate. Daarnaast zullen de voertuigen uitblinken in efficiëntie, dankzij geavanceerde technologieën zoals de e-Axles en opmerkelijk lichte accupakketten met een hoge energiedichtheid.

Mocht je denken dat het slechts om studiemodellen gaat: Honda wil deze twee voertuigen daadwerkelijk op de markt brengen. Eerst in Noord-Amerika, waar ze waarschijnlijk ook gebouwd zullen worden. Er zijn immers berichten over een nieuwe Honda-fabriek in Canada. De lancering staat gepland voor 2026. Dat is sneller dan je zou verwachten, als je bedenkt wat er een enorme hoeveelheid nieuwe technologie voor deze auto’s moet worden ontwikkeld.

Of de Honda 0 Series de marktpositie van de Japanse fabrikant inderdaad zal versterken, valt natuurlijk nog te bezien. Veel zal afhangen van de acceptatie van het behoorlijk controversiële design.

1600 900 Lease-e

De aanschafwaarde is het maximale leasebedrag exclusief BTW. De BTW betaal je zelf aan en kan je als ondernemer terugvragen van de belastingdienst.

Het bedrag dat je bij het afsluiten van het leasecontract direct overmaakt. De aanbetaling verlaagt je leasebedrag en je maandelijkse termijn.

Het bedrag dat je aan het einde van het contact betaalt. Hierover betaal je alleen rente.