Duurtest introductie: NIO ET5 Touring – vol verrassingen

We hebben de NIO ET5 Touring al eens kort gereden tijdens de introductie, maar deze keer onderwerpen we de elektrische stationwagen aan een uitgebreide langdurige test. In deze video nemen we je mee in de eerste indrukken en ontdekkingen die we tot nu toe hebben gedaan. Hoe langer we met de auto onderweg zijn, hoe meer we ontdekken, zeker in het geval van onze uitvoering, die van alle gemakken is voorzien.

Hoewel de NIO ET5 Touring al een tijdje op de Nederlandse markt is, krijgen we nog steeds vaak opmerkingen als: “Wat een mooie auto!” gevolgd door: “Wat is het eigenlijk?” Als je uitlegt dat het een Chinees merk is, zijn mensen vaak verbaasd. Zo veel stijl en elegantie wordt meestal niet direct met Chinese auto’s geassocieerd. Het ontwerp van NIO komt dan ook grotendeels uit Europa. Het ontwerpteam, onder leiding van Kris Tomasson (voormalig ontwerper bij BMW), werkt vanuit München, Duitsland, en bepaalt het design van NIO’s modellen, waaronder de ET5 en de Touring-variant.

Slim en praktisch design

Het is inmiddels duidelijk dat Chinese automerken niet meer onderdoen voor de vertrouwde Westerse merken als het op kwaliteit aankomt. De Nio ET5 Touring is daar een perfect voorbeeld van. Hij combineert een strak design met ruimte en veel praktische functies. Voor kampeerders in Nederland is hij extra aantrekkelijk dankzij zijn trekvermogen van 1.400 kilo en de handige elektrisch inklapbare trekhaak. Met 450 liter bagageruimte biedt hij 70 liter meer dan de sedanvariant, al is dat nog steeds niet uitzonderlijk. Toch biedt de Touring extra flexibiliteit door zijn verder doorlopende daklijn en de grote achterklep, waardoor je met een neergeklapte achterbank maximaal 1.300 liter kunt benutten. Hoewel er geen frunk is voor extra opslag (handig voor bijvoorbeeld laadkabels), maakt de Touring dit goed met slimme ontwerpoplossingen zoals de verstelbare laadvloer en de veelzijdige achterbankindeling (40:20:40).

Vijf functies die ons hebben verrast

In de komende maanden gaan we je meenemen met uitgebreide verhalen in de NIO ET5 Touring en ontdekken we hoe deze auto presteert tijdens langdurig dagelijks gebruik. Maar voordat we zover zijn, willen we alvast vijf functies met je delen die ons al positief hebben verrast.

  1. Geursysteem met ionisator

    Hoe leuk is dit? Met een druk op de knop kun je de lucht in je auto een verfrissende geur geven! De NIO biedt drie geuren: Ocean, Bloom en Wild. En nog beter: je kunt ook de intensiteit van de geur instellen, zodat je altijd de perfecte sfeer hebt.

  2. Remschijven ontvochtigen en schoonmaken

    Dit hadden we echt nog nooit gezien! Deze slimme functie verwijdert roest en vocht van de remschijven als je auto langere tijd heeft stilgestaan of na regen of een wasbeurt. Het remsysteem gebruikt dan alleen de remklauw om extra wrijving te creëren, waardoor roest en vocht sneller verdwijnen.

  3. Negen rijmodi

    Negen rijmodi? Naast de bekende Eco, Comfort en Sport-modi, biedt de NIO ET5 Touring ook Sport+ (0-100 km/u in 4 seconden), Trailer, Custom en speciale modi voor Sand, Snow en Wet, iets wat je normaal alleen ziet bij luxe off-roaders.

  4. Dimbaar panoramadak

    Het glazen dak kan dynamisch de lichtinval aanpassen, zodat je altijd de juiste sfeer creëert, van heldere luchten tot een knusse sfeer binnenin.

  5. Digitale sfeerverlichting

    Het interieur is een kunstwerk op zich. Met 256 kleuropties en 10 kleurthema’s creëer je altijd de juiste sfeer. Voeg daar de ritmische luidsprekerhoezen aan toe die meebewegen met de muziek, en je hebt een zintuiglijke ervaring die uniek is.

En dan hebben we het nog niet eens over de Nio’s unieke verkoopargument gehad: de mogelijkheid om batterijen te wisselen in plaats van te wachten op het opladen ervan. Uiteraard besteden we daar nog aandacht in de volgende duurtest update. We kunnen niet wachten om nog meer van deze functies met je te delen! Bekijk de video voor onze uitgebreide eerste indruk!

Tekst: Werner Budding & Marc Verweij, Camera: Rob Steltman

1200 675 Lease-e

De aanschafwaarde is het maximale leasebedrag exclusief BTW. De BTW betaal je zelf aan en kan je als ondernemer terugvragen van de belastingdienst.

Het bedrag dat je bij het afsluiten van het leasecontract direct overmaakt. De aanbetaling verlaagt je leasebedrag en je maandelijkse termijn.

Het bedrag dat je aan het einde van het contact betaalt. Hierover betaal je alleen rente.